top of page

Välkommen till en byrå där arkitektur, design och konst är tre huvudkomponenter i arkitekturprocessen.

 

Tidlöshet, funktion, estetik, identitet och historiska kopplingar med ett tänkande utanför lådan är bara några bitar av pusslet som karakteriserar Arkdeko som en hållbar arkitektbyrå

Vår ambition är att integrera konst och design i arkitekturen där det är möjligt. Kreativitetsfriheten i arbetet som konstnär berikar arbetet som arkitekt.

Vi kan ge dig hjälp med allt från bygglov, kontakt med myndigheter, belysningslösningar och renoveringar till att bygga ditt nya drömhem.

Vi jobbar med villaprojekt förutom i Stockholmsområdet även i Skåne och på Gotland.

 

Kontoret samarbetar med konstruktörer vid behov.

UTVALDA 

PROJEKT

”LISA´S WORLD”- Fisk och Skaldjurstema

”Lisas värld” är en unik samling av 15 laminerade konstfotografier i glas tagna specifikt för Lisa Elmqvist restaurang. Bilderna är en exposé av vyer fotograferade genom ett urval unika gjutna glas skapade av konstnär och arkitekt Jeanette Karsten. Bilderna är tagna genom ljusbrytningar i glasen, vilket skapar dramatiska element fångade på bild. Glaskonstverken innehåller utvalda fragment och ger associationer till skaldjur och fisktema. Förutom att glasskivorna utgörs av transparenta avdelare i restaurangens inredning med olika funktioner så skapar dem en stark identitet till Lisa Elmqvist.

KUND

Lisa Elmqivst

VAR

Östermalmshallen,Stockholm

NÄR

2023

BRF NORRGÅRD

Bostadsrättsföreningen Norrgård behövde en totalrenovering. Husen renoverades på 80-talet och hade helt tappat karaktären sedan de byggdes 1907. Arkdeko fick i uppdrag att återskapa hyreshusen i Art Nouveau-stil.

 

Eftersom det inte fanns någon modell för hur det såg ut från början fick Arkdeko fria tyglar för att återskapa en karaktär som motsvarade den tid då det byggdes. Självdesignade elementskydd, nya färger, nya armaturer och många detaljer bidrog till att huset återfick sin elegans från 1907.

VAD

Bostadsrättsförening

VAR

Stockholm

NÄR

2018

VILLA I NACKA

Totalrenovering, tillägg av en andra våning, nya planlösningar, nya material, fönster och fasader är bara några exempel på vad som gjordes för denna privata villa i Nacka. I detta projekt strävade Arkdeko till att skapa ett modernt uttryck med ljusa och luftiga utrymmen. En total makeover från sin tidigare identitet.

VAD

Privatvilla

VAR

Nacka

NÄR

2019

SKATTEVERKET

Ett nytt koncept för Skatteverkets huvudkontor skapades där tanken var att hitta en lösning på hur man skulle kunna skapa mer utrymme för nya funktionella behov. En oanvänd innergård blev nu en del av insidan och ett IT-kafé för möten och andra funktioner. Vi skapade en takkonstruktion av glas för att skapa nytt utrymme som behövdes eftersom byggnaden var överfull. Dessutom var en av huvuduppgifterna att hitta effektiva mötesplatser på de olika våningarna där de anställda hade sina kontor.

VAD

Huvudkontor Skatteverket

VAR

Stockholm

NÄR

2000

VAD

Bostadsrättsförening

VAR

Stockholm

NÄR

2009-2010

BRF.

RIDDARSPORREN

Arkdeko ombads att renovera 30 ingångar och trapphus för bostadsrättsföreningen Riddarsporren i Stockholm. Ingångarna var ursprungligen från 70-talet och hade dålig belysning, färgschema etc. De var i stort behov av renovering. För att belysa ingångarna gav vi det mer utrymme genom att ta bort överflödig plåt från taket, lägga till nya belysningslösningar, färger, nya hissar och mer. Vi ville integrera stadsdelens rika historia i detta projekt såväl som hela området som många år tidigare hade varit ett stort och välkänt bryggeri ”Hamburger bryggeriet”. Detta blev också en viktig och uppskattad del av detta projekt. Resultatet blev att vi skapade historiska collage i taket med bilder från den här tiden tillsammans med nya illustrationer.

STENINGE SLOTTSBY TUN 9

Koncept Jeanette Karsten Arkitekt SAR/MSA.
Bostadsområdet är speciellt utformat utifrån Steninge Slotts unika arkitektur och dess anrika slottsomgivning

VAD

Bostadsområde

VAR

NÄR

Steninge slottsby

VAD

Privat vindsvåning

VAR

Birkastan

NÄR

2011

VINDSVÅNING

BIRKASTAN

Från råvind till drömvåning i Stockholm. Ny planlösning, specialbyggda lösningar, barinredning, material, belysning och mer behövdes för att skapa detta unika skräddarsydda hem. Trompe L'oeils detaljer skapades för att ge ett intryck av mer utrymme. En önskan från kunden var att skapa ett konstverk förknippat med hans intressen för ridning och integrera det i arkitekturen i den nya lägenheten. Resultatet blev en gyllene ”hästryttare” placerad bakom en speciellt byggd glasvägg, upplyst med fiberbelysning framför en bevarad stenmur i badrummet.

VILLA I TÄBY

I detta projekt behövde vår kund hjälp med en totalrenovering, nya planlösningar, nytt uttryck och mer utrymme. Tillägg av en andra våning samt tillbyggnad, nya material, fönster, tak och fasader med mera för att skapa detta unika hus. I detta projekt var målet att skapa en minimalistisk och modern identitet. Resultatet blev ett lekfullt hus med ljusa och luftiga utrymmen. Från att vara ett litet gult hus från 50-talet blev det nu ett snyggt svart hus med rena linjer.

VAD

Villa

VAR

Stockholm

NÄR

2013

SOMMARHUS GOTLAND

Sommarhus på Gotland där kunden bestod av en privatfamilj. Byggd med de finaste skandinaviska materialen, med genomtänkta lösningar. Till exempel används trä från Gotland och ett svenskt tenntak. Huset är byggt på en härlig tomt bland tallar med havets närhet.

VAD

Fritidshus

VAR

Gotland

NÄR

2011

BRF BECKASINEN

Fyra nya trapphus skapades för bostadsrättsföreningen Beckasinen i Stockholm. Lägenhetsbyggnaderna som ursprungligen var från 70-talet behövde nytt liv. I detta projekt var vår ambition att ta med naturen in med ett fågeltema som önskat från kunden. För att förbättra effekten och skapa en levande atmosfär lades ett ljudsystem med dolda sensorer i taket till i projektet. Ljudet består av fågelljud, olika utvalda fåglar och en krusande ström speciellt gjort för detta projekt. Att kombinera syn- och hörselavkännande på detta sätt skapar en känsla av att komma in i en ny värld. Ny belysning, undertak, färgschema, specialmålningar, glasplattor på väggarna och mer tillkom. Vi skapade Trompe L'oeil-effekter genom målningstekniker, belysning och speglar.

VAD

Bostadsrättsförening

VAR

Stockholm

NÄR

2009-2010

VINDSVÅNING

VASASTAN

I detta projekt omvandlades en råvind till en drömvåning med exklusiva speciallösningar, belysning och färger. En bastu, ett spa och lekfulla utrymmen är bara några av de faciliteter som resulterade i detta unika hem. Hållbara material i kombination med en planritning som ser till att varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Ett tornrum med en specialdesignad stjärnhimmel och blå fiberbelysning ovanför jacuzzin var ett uppskattat element i detta projekt. Toaletten var dold för att förbättra den exklusiva spa-känslan.

VAD

Privat vindsvåning

VAR

Vasastan

NÄR

2005

JEANETTE KARSTEN ARKDEKO AB - Arkitektur & Design & Konst  Norrbackagatan 9 - 113 34 Stockholm Sverige  

+46(0)739-807921 

info@arkdeko.se

© Copyright Jeanette Karsten Arkdeko AB

All rights reserved

bottom of page