PRESS

Här kan du läsa om media rörande ARKDEKO AB.

Artikel i Smålandsposten

En färgstark formgivare på Lindshammar Glasbruk i Småland. Tryck här för att läsa mer!

Svenska Moderådet - Prisdesign

Nytt vandringspris till "Årets rookies" inom Svenska Moderådet. Läs mer om hur glasfiguren "Joy of fashion" kom till världen genom att klicka här!

Artikel i Bo Bättre

En artikel om hur ett nytt trapphus kan öka värdet på din bostad! Tryck här för att läsa mer!

Artikel i Bo Bättre

Husen renoverade på 80-talet i Brf. Solnahus 3 och tappat karaktären. Arkdeko fick uppdraget att fritt återskapa till en karaktär som motsvarade den tid då det byggdes på 40 talet. Tryck här för att läsa mer!

Artikel i Fastighetsfakta 

Om totalrenoveringen i Brf. Beckasinen 17, Stockholm där resultatet blev trapphusomvandlingar med arkitektonisk identitet och "förhöjd livskänsla". Tryck här för att läsa mer!

"Elephant village"

Tygmönstret ritade Jeanette till Frösö Handtryck och  lanserades på Formex mässan  i Stockholm i olika tryckta färgställningar år 2016. Tryck här för att läsa mer!

Artikel från Gate Report no.1.

En nyhetsbevakning om vårt arbete inom konst och kreativitet. Med bilder från Jeanette Karstens ateljé i Vasastan, Stockholm.

Liljevalchs

vårsalong

Med sitt bidrag av en bronsskulptur med namnet "Bosse med ägg" valdes Jeanette ut för att delta i Liljevalchs vårsalong 2020.

Artikel från 

Vi i Vasastan

En artikel om skulpturen "Frihetsgudinnan" som ligger ovanpå Sveriges enda cylinderformade parkeringsgarage som nu kommer att rivas. Skulpturens framtid är ännu inte beslutad.

Skärmavbild 2020-12-31 kl. 15.00.40.png
Skärmavbild 2020-12-31 kl. 15.14.39.png

Vann rätt för sin egen design

Efter 4 och ett halvt års kamp i domstolen vann Jeanette Karsten äntligen sina egna rättigheter till designen av "Inside out". Läs mer i artikeln från arkitekten.se.

Projekt Brf. City-Täby  

Arkdeko fick i uppdrag att totalrenovera de 8 punkthusen som hade bristfällig belysning, dålig akustik, dålig färgsättning och ingen identitet

Armaturer från bland annat Cardi belysning användes, läs mer om projektet här!

Skärmavbild 2020-12-31 kl. 15.20.03.png
Dalahäst röd, Klässbols Linneväveri.jpg

”Dalahäst”

Tygmönstret ritade Jeanette år 1995 för Ljungbergs Textil AB i tryckt utförande i olika färgställningar. Jeanette gav Frösö Handtryck rättigheterna att fortsätta tillverka mönstret ett tag. Ensamrätt till Jeanettes unika mönster fick Klässbols Linneväveri AB som väver det sedan år 2015  då det i vävt utförande lanserades på Formex mässan Stockholm. Tryck här för att läsa mer!

Föreningen Stockholms Forum- Nybrogatan

Arkdeko fick i uppdrag att totalrenovera hela bottenplan i huset där föreningen har många aktiviteter för sina medlemmar.

Teater, bibliotek, storkök, biljardrum, konferensrum, utställningsrum mm

Armaturer från bland annat Cardi belysning användes, läs mer om projektet här!

Nybrogatan.png

JEANETTE KARSTEN ARKDEKO AB - Arkitektur & Design & Konst  Norrbackagatan 9 - 113 34 Stockholm Sverige  

+46(0)739-807921 

info@arkdeko.se

© Copyright Jeanette Karsten Arkdeko AB

All rights reserved