top of page
Skärmavbild 2020-08-23 kl. 16.43.27.png

FOTOGRAFI

"LISAS WORLD"

Lisa Elmqvist - Östermalms Saluhall 2022/2023

Uppdraget vara att tillföra funktionella avdelare och avskärmningar på givna ytor samt skapa karraktär och identitet till restaurang Lisa Elmqvist i Östermalms Saluhall.


”LISAS WORLD” blev en unik samling laminerade konstfotografier i glas tagna specifikt för Lisa Elmqvist Restaurang och passage mot fiskbutiken. Samtliga 15 st glasmoduler är handsignerade i gravyr med guld av Jeanette Karsten. Motiven är en exposé av vyer fotograferade utifrån ett urval gjutna konstglas skapade av Jeanette Karsten. Glaskonstverken innehåller utvalda fragment och ger associationer till skaldjur och fisktema.

Förutom att glasskivorna utgörs av transparenta funktionella avdelare i restaurangens inredning så skapar dem även en spännande, visuell, exkusiv och stark identitet till restaurangen. De transparenta glaskivorna skapar en luftighet och ger restaurangens personal en överblick över lokalerna.


Utmaningen i projektet har varit att integrera glasskivorna med mässingdetaljer och specialritade mässingprofiler med noga måttanpassning och prescision i inredningen samt att belysa dessa. 
Arkitekt och fotograf Jeanette Karsten

JEANETTE KARSTEN ARKDEKO AB - Arkitektur & Design & Konst  Norrbackagatan 9 - 113 34 Stockholm Sverige  

+46(0)739-807921 

info@arkdeko.se

© Copyright Jeanette Karsten Arkdeko AB

All rights reserved

bottom of page